top of page

Bågar och solglasögon

Vi har egen verkstad

Klofves Optik erbjuder alltid ett spännande och varierande sortiment av märkesbågar.
 
Solglasögon är viktigt för dina ögon och skyddar dem mot UV-ljus. I butiken har vi ett komplett sortiment av solglasögon, både fashion och sport. Vi erbjuder även solglasögon som är slipade med din styrka.
Hos oss hittar du klassiska och högkvalitativa varumärken från:


 

Carrera
Chimi

David Beckham
EOE
Gant
Gucci
John Lennon
Lindberg
Maui Jim
Max Mara
Morel
Saint Laurent
Tom Ford

Välkommen in och så hjälper vi dig att hitta din favorit!

Ytbehandling för att minska blått ljus/HEV 

Blåljus eller HEV, high-energy visible light som det också kallas finns naturligt runt omkring oss men utsöndras artificiellt av smartphones, surfplattor, LED-lampor och TV-apparater. Våra ögon arbetar hårt för att försöka anpassa sig när vi exponeras för mycket blåljus och detta kan påverka kroppens dygnsrytm i form av sämre sömn men kan också ge trötthet och huvudvärk.
Ytbehandla glasögon mot överexponering
Dina glasögon kan ytbehandlas mot överexponering av blåljus genom att glaset ges ett ytskikt som är speciellt utvecklat för att reflektera bort och absorbera blått ljus innan det når ögat. Arbetar du mer än 2 timmar bakom en datorskärm kan det vara klokt att skaffa s k datorglasögon som lämpar sig även för dig som bär linser eller inte har något synfel.
Kom in eller ring oss, så berättar vi mer.

Ibland händer det en olycka

Edited%20Image%202016-03-10%2010-31-56_e

Omslip och reparationer

Tveka inte att komma in så gör vi vårt bästa för att hjälpa dig. Denna Lindbergbågen blev efter lite värmning och justering redo att användas igen, tack vare professionellt hantverk och hög kvalitet i bågmaterialen.
Skulle olyckan vara framme och det inte går att laga din båge kan vi slipa över dina glas till en ny båge. Vi kan även göra lagningar och reparationer på både acetat och metallbågar genom lödning.
IMG_0885_edited.JPG
Ibland gäller det att hålla tungan rätt i mun och tänka efter en extra gång, speciellt när mineralglas med styrkorna -17 D ska slipas in i en ny båge.
Slipjobbet blev lyckat och kunden blev nöjd!

Glas

Alla våra glas är kvalitetsglas från Essilor.

Vi väljer alltid bästa glas till dig efter dina synfel och efter vilken båge du valt.  

Glas kan:

  • vara singelvision som innebär att det finns en styrka i glasen.
  • vara progressiva, som innebär att det finns många olika styrkor i glasen. Från avståndsstyrka längst upp i glaset till närstyrka längst ner. Vid köp av progressiva glasögon från oss har du alltid 90 dagars garanti, vilket innebär att du får byta glasen mot 2 par singelvisionglas utan kostnad om du inte skulle trivas med glasen.
  • vara bifokala, (dubbelslipade) och trifokala (trippelslipade) 
  • vara antireflexbehandlade vilket tar bort speglingar och reflexer i glasen. 
bottom of page